Välj rätt bänkskiva till badrummet

Att ha en bänkskiva även i badrummet, precis som i köket, är något som de flesta vill ha i sitt moderna hem. Det finns flera fördelar med att installera en bänkskiva i ditt badrum. Dels finns det rent designmässiga anledningar, som att det skapar en snygg finish på hela inredningen i rummet. En bänkskiva som matchar den övriga inredningen kan verkligen bidra till en helhetskänsla. En bänkskiva fyller även flera praktiska funktioner, dels som en ren avlastningsyta. Men även då det gör badrummet lättare att städa, snyggare och överhuvudtaget mer funktionellt. För att verkligen uppnå den maximala potentialen med en bänkskiva i badrummet är det viktigt att ställa hårda krav på dessa. De ska vara tåliga och slitstarka och lätta att torka av. Det är också viktigt att de inte ger några fläckar och missfärgningar som inte går bort. De måste också vara hygieniska, det vill säga att de klarar av fukten i badrummet och värmen från locktänger och liknande.

Rent och snyggt

Cropped image of female hand turning stove controller. Woman is operating black oven knob. Appliance is in kitchen at home.

Vilken bänkskiva du ska välja beror mycket på hur ditt badrum ser ut i övrigt. Så materialet styrs delvis hur badrummet är designat i övrigt. Men det finns ändå ett par viktiga skillnader mellan olika material och därigenom olika faktorer att jämföra och överväga. Bänkskivor i laminat är tåliga och uppfyller en designmässig funktion, då de kan färgas lite hur som helst. De är lätta att hålla rena och brukar inte vara alltför dyra. Nackdelen är dess hörn och kanter. Ett annat alternativ kan vara komposit, ett mycket hållbart material. Även dessa bänkskivor blir lättskötta och det är fullt möjligt att förena en kompositskiva med tvättstället. De är inte heller alltför dyra. En bänkskiva i sten uppskattas mycket för det rent visuella. De görs ofta i granit eller marmor, vilket skapar en vacker finish på badrummet. Stenskivorna klarar av hur mycket vatten som helst och suger inte upp någon vätska. Dessutom behöver de inte underhållas överhuvudtaget. Nackdelen med sådana skivor är priset.

Ska du göra om badrummet och bland annat installera en ny bänkskiva kan det behövas ett litet tillskott i din budget. Med snabbfinans.se kan du lösa installationen och få ditt snygga badrum.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

minimalia