Bygga nytt kök

 

Köksrenoveringar kostar pengar, tar tid, kräver energi och engagemang – och är samtidigt mycket spännande, roligt, fyllt av förväntan och rent av bara alldeles härligt! Att få släppa loss sin kreativitet och skapa ett kök precis utifrån sina egna drömmar och behov är något många drömmer om. Projektet kostar förvisso en del pengar, men det kan det vara värt om man vill kunna njuta av både matlagning, bak och samvaro i hemmets hjärta. Med en bra och noggrant gjord planering håller man sin budget och får ett slutresultat som överensstämmer med sin drömbild av hur köket ska bli.

Remodeling kitchen with granite counter tops. Man mixing glue to match color.

Först och främst behöver man ta sig en funderare över hur mycket pengar man kan och vill lägga på sitt nya kök. Sen får man planera vilka förändringar man vill göra, om man ska ändra bara vissa saker eller en helrenoveringar. Vad kan du göra själv och vad behöver du anlita professionell hjälp till? Be om offert från flera olika leverantörer av kökslösningar och ta sedan beslut om vilket kök det ska bli. För att spara in på kostnader kanske du kan behålla vissa detaljer i det gamla köket som blandare, diskbänken och vitvarorna om de är inköpta ganska nyligen.

Planera val av färg och material, och ta hänsyn till tidlösheten och vad du kan tänkas tycka om tio år senare. Ett kök renoverar man inte bara sådär en gång om året och därför kanske en knallröd bänkskiva inte är det mest optimala bara för att du just nu är nykär och älskar rött.

Just bänkskivan är ett av de stora besluten. Den är lite av kökets grund. Den syns mycket och man använder den dagligen. Samtidigt som den ska vara av god kvalitet och klara av både belastningar och slitage ska den vara snygg och passa in med övrig inredning. Om du tycker att det är svårt att planera ditt nya kök kan du ta hjälp av en inredningsdesigner eller det företag som ska leverera köket. Många har även duktiga, kreativa och inredningskunniga människor i sin omgivning att ta hjälp av. Nyttja det, de tycker oftast att det är väldigt roligt att få hjälpa till med det de brinner för.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

minimalia