Välj rätt typ av bänkskiva för köket

När vi bestämmer oss för att renovera i vårt hem är det främst två utrymmen som brukar stå i fokus. Det är antingen badrummet eller köket. Att renovera är ett väldigt stort projekt och det är många viktiga beslut som kommer att behöva tas. Ett av de största, svåraste och kanske även mest kostsamma beslut man kommer behöva ta är vilken typ av bänkskiva man ska ha i köket. Det finns många olika typer av material och val att stå inför. Bänkskivor kommer i allt från sten till corian, marmor och betong. Detta är bara några alternativ från ett hav av olika bänkskivor. Alla kommer de med sina egna för- och nackdelar.

Det finns många orsaker varför man väljer att renovera i hemmet. Det kan bero på att man vill byta ut det gamla och få in det nya, men det kan även handla om att höja värdet på en bostad innan man t.ex. anlitar en mäklare i Stockholm för att få hjälp med försäljning eller värdering. Här nedan har vi listat de vanligaste materialen att använda sig av och även tagit med just vilka positiva och negativa sidor de har. På så sätt kan du göra ett bättre val.

Bänkskivor i sten – Bänkskivor i sten inkluderar många olika typer av alternativ. Här kan du t.ex. välja mellan kalksten eller marmor. Denna typ av material är en av de mest kostsamma, men du kommer också att få ett kök som känns både neutralt och väldigt tidlöst. Viktigt att komma ihåg är att sten av detta slag är känsligt och speciellt mot olika typer av syror.

Bänkskivor i rostfritt stål – Detta är ett av de vanligaste alternativ till bänkskivor. Väljer man standardmått så kan man komma undan relativt billigt. Vill du däremot göra en specialbeställning måste du också vara beredd på att öppna upp plånboken lite mer. Rostfritt är tidlöst och klassiskt, men känsligt för värme och kan lätt bli repig.

Bänkskivor i trä – Trä är ett mycket hållbart och miljövänligt material som är helt rätt i tiden. Priserna kan vara väldigt kraftigt varierande beroende på vem tillverkaren är och vilket träslag du har valt att använda dig av. Fördelen med att välja en bänkskiva i trä är att du ger ditt kök ett varmt och ombonat intryck, samtidigt som materialet är tåligt och klarar det mesta. Dock är det viktigt att vara införstådd med att en bänkskiva i trä kommer kräva en hel del underhåll om du vill att den ska fortsätta hålla sig snygg.

En renovering kommer att ta sin tid och kräva mycket från dig. När renoveringen är klar vill du naturligtvis ha ett resultat som du kan känna dig nöjd med länge. Ta din tid och läs på om de olika materialen för att skapa dig en uppfattning om vad som blir bäst i just ditt hem.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

minimalia