Bänkskivor i keramik

Keramik kanske inte är det första valet man tänker på när man ska välja bänkskiva. En bänkskiva i keramik har många fördelar och är dessutom vacker. Det finns en anledning till att så många konstnärer arbetar med just keramik. Keramik består egentligen av sand, fältspat och lera som också blandas med naturliga färgpigment. Komponenterna blandas och pressas för att sedan värmebehandlas i 1 200 °C. Själva ytan på bänkskivan är också porförseglad vilket leder till att den är extremt tålig. Tidigare kunde det förekomma bly i keramik men det tillsätts inte längre så köper du en ny bänkskiva i keramik kan du känna dig trygg.

Fördelar med en bänkskiva i keramik

Eftersom keramiken har värmebehandlats är den värmetålig. Det finns olika varianter med antingen borstad yta eller blank. Bägge varianterna tål tuffa tag och du kan även ha bänkskivan ute. Bänkskivor i keramik finns också i många olika färger och storlekar. Keramik har blivit trendigt och många väljer att dekorera med keramik, så vill du piffa upp ett utebord med en snygg bänkskiva är keramik ett bra alternativ. Står du inför att köpa nya möbler kan du vända dig till Buildor där du hittar möbler som passar bra ihop med en bänkskiva i keramik. Tänk dock på att keramik väger en del så välj en stabil möbel.

Värmetålig, slitstark och möjlighet att välja bland många nyanser

Keramik är så pass värmetålig att du kan ställa ned heta grytor utan att det blir märken. Dessutom är keramik reptålig i jämförelse med många andra material. Men keramik är inte lika reptålig som en bänkskiva i granit vilket kan vara bra att veta. Keramiken färgas med naturliga pigment så du kan hitta allt från vita nyanser till svarta med olika ådringar. Därför kan du lätt köpa en bänkskiva i keramik till exempelvis köket utan att behöva måla om eller anpassa köket efter bänkskivan.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

minimalia