Byta bänkskiva i bostadsrätt

När du flyttar till en bostadsrätt vill du kanske renovera så att bostaden blir exakt så som du vill ha den. Det här gäller inte minst köket, husets hjärta, där du både äter och umgås. En ny bänkskiva är ett enkelt sätt att ge köket ett ansiktslyft och det finns fler anledningar till att byta!

När du bor i en bostadsrätt så äger du rätten att bo i bostaden men inte bostaden i sig. Bostaden ägs istället av en förening som alla bostadsrättsinnehavare är medlemmar i. Föreningen ansvarar bland annat för fastighetens underhåll och tar hand om ekonomisk förvaltning så som avgifter hyror och låneinbetalningar. Däremot ansvarar inte föreningen för interiören i en lägenhet. Det är du som äger lägenheten som fritt får bestämma hur det ser ut inne hos dig, exempelvis vad du ska ha för bänkskiva i köket, så länge du håller lägenheten i bra skick. Däremot kan det löna sig att prata med grannarna inför en större renovering då det kan vara billigare att gå samman och vara flera som renoverar samtidigt.

Byta bänkskiva inför försäljning

Idag flyttar vi mer än tidigare samtidigt som utvecklingen på bostadsmarknaden under de senaste åren har inneburit att allt fler kan göra stora vinster vid lägenhetsförsäljningar. Därför har det också blivit extra viktigt att renovera bostadsrätter för att maximera vinsten vid försäljning. En fräsch ny bänkskiva är en billig investering som kan generera ett högre pris eftersom det får köket att se trevligare ut. Tänk på att välja bänkskivor av klassiska material som ek, valnöt eller betong när du byter bänkskiva inför försäljning. Det ger både ett elegant intryck och faller också många olika typer av köpare i smaken.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

minimalia