Dekorplast på bänkskivan

Ett fiffigt sätt för att förnya hemma är att använda sig av dekorplast. Dekorplast finns i många olika färger och dessutom har alternativ som ser ut som marmor, teak och andra mer exklusiva material kommit ut på marknaden. Om du funderar på att fästa dekorplast på din bänkskiva är det dock några saker du bör tänka på, till exempel hur ofta skivan används och till vad. Alla material är heller inte speciellt bra underlag för dekorplast, det är något du också måste ha i åtanke innan du sätter igång och klistrar.

Tänk på detta!

Dekorplast är en billig lösning för dig med liten budget som ändå vill göra förändringar hemma. Man bör dock tänka på att materialet inte är hur tåligt som helst. Att fästa dekorplast på en bänkskiva i köket som används mycket och därför slits är en dålig idé. Om du gör det kommer du ganska snart ha en skiva som är full av repor. Dekorplasten fäster heller inte helt optimalt på oljat trä. Ett tips kan vara att prova att fästa plasten på ett litet hörn och se hur den håller. För ytor som inte slits så mycket är däremot dekorplast den utmärkta inredningslösningen.

Gör hemmet trendigt med dekorplast

Marmor är en trend som håller i sig, och nu finns det eftertraktade marmormönstret på dekorplast. Du kan alltså lätt göra ett kök eller annat utrymme trendigt genom att fästa dekorplast på bänkskivor och bord. När du fäster plasten är det bra om du först sprejar ytan du ska dekorera med lite vatten och diskmedel. Då gör det inte så mycket om plasten hamnar fel eftersom du lätt kan flytta runt den. En mjuk skrapa att stryka bort luftbubblor med är också bra att ha. Förutom marmor finns det andra spännande strukturer som teak, guld, silver och andra metaller på marknaden.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

minimalia