Hållbara bänkskivor

På ett enkelt sätt kan badrummet eller köket fräschas upp genom att byta ut de bänkskivor som finns. En bänkskiva ger intryck till hela rummet, därför är det vanligt att dessa byts ut när antingen ägaren vill göra om rummet eller när nya flyttar in. Förutom utseendet på bänkskivan är det viktigt att se över hållbarheten på materialet.

Det finns många olika sorters material att välja på när det kommer till bänkskivor. De olika materialen är avsedda för olika ändamål. Det är viktigt att fundera över vad skivan kommer att ha för yttre påverkan i det rum den ska placeras. I badrummet kommer mycket fukt att tillkomma, medan det i köket möjligen blir mer belastning på skivan från köksredskap och mat.

Genom att välja rätt bänkskiva för avsett ändamål så ökar chansen att skivan kommer vara hållbar under många år framåt. Vanliga material att välja på bänkskivan är marmor, granit, keramik och trä. Skivor i trä var det mer vanligt att se förr. Trä behöver behandlas årligen för att de ska hålla, medan annat material är hårdare och kräver inte lika mycket omvårdnad.

Det moderna köket och badrummet är idag mer stilrent. Det är inte ovanligt att välja en bänkskiva i en enhetlig färg, eller i marmor som har blivit ett populärt material. Svart, vitt och grått är färger som dominerar köken och de mer jordnära färgerna blir mindre vanliga.

För den som önskar en personlig utformning finns det stor möjlighet till det. Det går att skapa individuella lösningar i både färg och form. Fördelen med modern teknik är att ett rum kan skapas digitalt och att det går att utforma realistiska bilder. Det gör det lättare att utforma önskemål innan det produceras, vilket gör det fördelaktigt för köparen att kunna visualisera hur det kan komma att se ut.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

minimalia