Snygga bänkskivor i betong

 

Dags att göra om i köket? En köksrenovering är ofta både tids- och resurskrävande, men även rolig och spännande. Att få planera och så småningom se sitt nya kök växa fram är otroligt skoj och man kan knappt bärga sig tills det är dags för invigning. Inspirationen och matlagningslusten blir stor, och tänk när man får sätta igång och knåda sin första deg på den nya bänkskivan.

Just bänkskivan är ett stort beslut för den som renoverar köket. Det finns många olika utföranden och material att välja mellan. Bänkskivan ska både vara snygg, funktionell och hållbar, förutom att den ska passa in i renoveringsbudgeten. Gå gärna i olika byggvaruhus och kika på alternativen, som ett komplement till de kataloger som finns. Då får du ett mer verkligt intryck av hur slutresultatet kommer bli.

Modern contemporary kitchen with concrete kitchen counter.

Bänkskivor i betong är ett spännande alternativ som många idag väljer i sina moderna hem. Det kan ibland vara ett av de dyrare alternativen, men om man väljer att gjuta sin egen skiva får man ner priset ordentligt och det blir mycket prisvärt. Fördelarna med en bänkskiva i betong är att det tål värme väldigt bra, något som förstås är praktiskt i ett kök. Underhåller man bänkskivan noga kommer den även tåla de flesta vätskor som kan tänkas hamna på den. Syra, vin och vinäger kan dock resultera i fläckar så se till att torka bort det direkt.

Till utseendet är betongskivan lite ruffig och det passar dig som vill ha den typen av design. Då gör det heller inte något om det blir någon fläck här och där – det kommer inte märkas. Nackdelarna med betongbänkskivor drabbar främst dig som är lite klumpig av dig. Tappade glas och porslin går nämligen lätt sönder på materialet då bänkytan är väldigt hård.

Hur ska man då tänka om man vill ha en bänkskiva i betong? Först och främst bör det nämnas att betong kan fungera som en utmärkt kontrast i ett kök som man vanligtvis inte hade väntat sig det. Om man vågar blanda in den ruffiga betongen i det annars så perfekta köket kommer man uppleva en kontrast som sticker ut och blir riktigt trevlig!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

minimalia