Bänkskivor för storköksdrift

Kanske när du en dröm om att starta restaurang eller cateringfirma? Trots att det varit svårt för restaurangbranschen i coronatider lockas många ändå av att jobba med mat. För att starta en restaurang eller ge dig in i cateringbranschen måste du dock först vara medveten om de regler som gäller för kök.

Hygien är viktigt

Visst är det vackert med bänkskivor i exempelvis keramik, men det är inget material som hör hemma i ett restaurangkök. På en restaurang är hygien extremt viktigt vilket gör att du inte riktigt kan tillämpa samma regler som om du skulle välja bänkskiva till ditt hem. Du måste istället tänka på vad som är praktiskt och hygieniskt.

Rostfritt stål

I restaurangkök är det vanligast att använda bänkskivor och annan utrustning av rostfritt stål. Anledningarna till det är många. Stålet repas till exempel inte lika lätt och djupt. Det gör att inte bakterier kan samlas i fördjupningar. Rostfritt stål är också lätt att torka av och du kan med lätthet hålla det fritt från bakterier genom att desinficera det med sprit utan att det skadas, såsom till exempel marmor skulle göra. Materialet är dessutom enklare att få rent än ytor i trä eller plast. Det betyder att mikroorganismer som annars kan orsaka matförgiftning försvinner fortare från en sådan yta om du skrubbar den med diskmedel och vatten. Om det är något du till varje pris vill undvika i ett restaurangkök är det att genom bristande hygien sprida sådana bakterier. Ett utbrott av sjukdom kan faktiskt få förödande konsekvenser för din verksamhet. En annan orsak till att välja möblemang avsett för just restaurangkök är att det är enkelt att hitta reservdelar. Hos Hos RMS är det enkelt att hitta sådana. De hjälper även till med service och installationer i ditt kök.

Många praktiska modeller

Bänkskivor i rostfritt stål till ditt restaurangkök finns i många praktiska modeller. Det finns till exempel smarta moduler med hyllplan under som fungerar som både arbetsyta och förvaring. Vissa är försedda med hjul för att enkelt kunna flyttas runt i köket. Det är en bra lösning om man vill ha en skiva för flexibel användning. Bänkskivorna finns också i vägghängda modeller, en smart lösning som sparar plats. Du kan också välja bänkskiva med eller utan så kallad vulstkant. Vulstkant är den lilla upphöjningen på skivans kant som gör att vatten eller annan vätska förhindras att rinna ned på golvet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

minimalia