Industriell look med rostfria bänkskivor

De flesta känner till den rostfria bänkskivan och har någon form av relation till den. Detta beror främst på att den har varit en mycket vanlig inredningsmässig detalj och standardutförande tillsammans med den rostfria diskbänken i många svenska hem. Det finns många fördelar med en bänkskiva i rostfritt stål och det är inte konstigt att materialet är populärt i till exempel exklusiva restaurangkök. Idag har dessutom den industriella looken tagit inrednings- och designvärlden med storm och här spelar den rostfria bänkskivan en central roll framför allt i köket men även i badrummet.

Det industriella köket

Oavsett om du är privatperson eller företagare och vill investera i ett högteknologiskt restaurangkök är rostfritt materialet att utgå ifrån med stora hygieniska arbetsytor och stilren finish. För företagare som behöver låna pengar till sitt företag för att kunna inreda med specialdesignade bänkskivor i rostfritt stål samt anpassa inredningsstilen efter branschens behov, finns passande företagslån via denna länk. De flesta vet att det kostar en slant att uppgradera köket med specialanpassad inredning men när det gäller rostfritt material är det definitivt mödan värt. Det industriella kökets största fördel är att det lätt kan anpassas efter storleken på plånboken då standardskivor är billiga och passar de flesta standardkök.

Fördelar och nackdelar med bänkskivor i rostfritt stål

Fördelarna med denna typ av bänkskiva är många. Looken är framförallt tålig och tidlös. Den rostfria bänkskivan passar i de flesta kök och smälter in i såväl traditionella som mer moderna kök. Den passar även fint i både minimalistiska och sparsmakade kök likaväl som i små mysiga bistrokök eller stora industrikök. Med rostfritt stål är det bara fantasin som sätter gränserna. Det behöver inte vara dyrt heller eftersom det finns både en stor andrahandsmarknad och en lättillgänglig marknad online där man enkelt kan beställa det man vill ha och få det hemlevererat.

Materialet är trendigt och mycket hygieniskt då det är lätt att hålla rent och fräscht med tanke på att inget fastnar på ytan utan allt kan enkelt torkas av. Dessutom är det snyggt och tål både värme och kyla. På grund av sin tålighet har den rostfria bänkskivan även ett populärt användningsområde i utekök av olika slag. Skivan blir nämligen aldrig fuktskadad. Hela köket kan med fördel matchas med rostfria frontar både på inbyggnadsugnar och kyl samt frys för att skapa harmoni och balans.

När det gäller nackdelar finns det inte så mycket att ta upp förutom att ytan ganska lätt kan bli repig och full av fingeravtryck men det kan lätt åtgärdas genom att man antingen låter slipa eller polera upp ytan. De flesta störs inte av repor när den rostfria bänkskivan väl blivit inarbetad eftersom reporna fördelar sig jämnt över ytan och materialet har så många andra fördelar inte minst ur ett estetiskt och ekonomiskt perspektiv.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

minimalia